FB

Wednesday, September 19, 2018

Национално слушање Дунавске стратегије, Београд, 12. октобар 2018.године


ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Министарство за европске интеграције

"Културолошки идентитет у интернационалоном Дунавском сливу"



Поштовани,

Позивамо вас да узмете учешће у одржавању једнодневне конференције посвећене имплементацији Дунавске стратегије у Србији.
НВО "Свет и Дунав" у сарадњи са Министарством за европске интеграције, на иницијативу Дунавског цивилног социјалног форума организују треће Национално слушање Дунавске стратегије, које ће се одржати 12.октобра 2018. године са почетком у 09:00 часова у Великој сали привредне коморе Србије. Министарка Јадранка Јоксимовић ће поздравити скуп.

Овогодишње Национално слушање се организује уз подршку Савезне покрајине Немачке, Баден Виртемберг и Фондације Фостер Европа из Аустрије. Национално слушање се одржава као годишњи састанак свих заинтересованих страна - учесника у процесу спровођења Дунавске стратегије у Републици Србији. На овогодишњој у конференцији биће сумирани досадашњи постигнути резултати и представљени програми прекограничне и транснационалне сарадње у којима учествује Република Србија, а конференцију ће отворити Национални координатор за ЕУСДР у Републици Србији и заменик директора Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије. 
Туризам као привредна грана ове године је у Србији доспела на треће место, а свеобухватно је мишљење да је ова привредна грана уједно и слика земље. Колико се кроз пројекте међународног, регионалног и локалног значаја доприноси истинском очувању природног и културолошког блага Србије је питање на које ћемо покушати да добијемо одговоре.
На конференцији ће говорити представници европских тела за провођење ЕУСДР, ПАК 10, представници Баден Виртемберга, Фостер Европа, представници надлежних министарстава у Републици Србији ( Министратсво саобраћаја и Министарство образовања), ДЦСФ, као и представници активних организација локалних удружења грађана који учествују у имплементацији Дунавске стратегије у Србији.

www.danube-region.eu

www.danubestrategy.eu



Линкови на којима се можете информисати ближе о стратегији: www.danube-region.eu - Званична страница за спровођење ЕУСДР; www.danubestrategy.eu - Званична страница ДЦСФ
Молимо Вас да потврдите учешће најкасније до 05.10.2018. године на адресу : saintdanube@europe.com
Свети Дунав- Saint Danube, 2018


No comments:

Shopping

Small online shopping 🛒 store Invitation Favorite online shopping 🛍️ https://temu.to/m/ezr04xckyqt